1.4. Carosabile cu pulbere

Recipientul pentru acest tip de stingator este realizat din tabla de otel , robinetul este din alama, avand in componenta manometru, brat de declansare si maner de sustinere. In functie de tipul si dimensiunea stingatoarelor acestea sunt dotate cu duze sau furtun de evacuare.

Agentul de stingere folosit este pulbere ecologica uscata universala tip ABC-E 40% sau BC-E 40% in functie de focarul de incediu.

In functie de masa incarcaturii de stingere Gecomar va pune la dispozitie doua tipuri de stingatoare cu pulbere : stingatoare portabile respectiv stingatoare carosabile.

Utilizarea stingatoarelor cu pulbere

Stingatoarele cu pulbere sunt folosite la stingerea inceputurilor de incendii care pot sa apara in spatii deschise sau inchise.

Recipientul pentru acest tip de stingator este in conformitate cu normele Comunitatii Europene.

Acest tip de stingatoare este utilizat pentru stingerea incendiilor din urmatoarele clase de incendiu: A, B si C si E ( cu tensiuni de pana la 1000 V). Domeniile de utilizare: autocamioane, autoturisme, autobuze, tablouri termice, magazine, cladiri, nave, vagoane CFR, metrou, tramvaie, depozite , etc.

Modul de utilizare este simplu; sunt usor de manevrat pentru stingerea in conditii optime a inceputului de incendiu.

Stingatoare cu pulbere, carosabile presurizate permanent

Stingatoarele carosabile au o masa a incarcaturii destul de ridicata, de la 25 Kg pana la 50Kg fiind recomandate in special pentru spatiile deschise dar putand fi folosite si in spatiile inchise.

Date tehnice, stingatoare cu pulbere carosabile

Tipul stingator Agentul de stingere din stingator Gaz propulsor Clasa incendiu Dimensiuni de gabarit
D x L
(mm x mm)
Masa incarcaturii de stingere
( kg )
Intervalul de temperatura de utilizare
P25 Pulbere ecologica tip ABC, BC Azot(N2) A, B, C 408 x 900 25 -30 … +60
P50 Pulbere ecologica tip ABC, BC Azot(N2) A, B, C 540 x 1013 50 -30 … +60