1.5. carosabile cu spuma

Recipientul pentru acest tip de stingator este realizat din tabla de otel , robinetul este din alama, avand in componenta manometru, brat de declansare si maner de sustinere. In functie de tipul si dimensiunea stingatoarelor acestea sunt dotate cu duze sau furtun de evacuare.

Agentul de stingere pentru acest tip de stingatoare este solutie spumanta fluoroproteinica care se adreseaza pentru focarele de tip A si B.

In functie de masa incarcaturii de stingere Gecomar va ofera stingatoare cu spuma aeromecanica portative sau carosabile.

Utilizarea stingatoarelor cu spuma aeromecanica

Stingatoarele cu spuma aeromecanica sunt folosite la stingerea inceputurilor de incendii care pot sa apara in spatii deschise sau inchise.

Recipientul pentru acest tip de stingator este in conformitate cu normele Comunitatii Europene.

Acest tip de stingatoare este utilizat pentru stingerea incendiilor din urmatoarele clase de incendiu: A si B Domeniile de utilizare: statii PECO, garaje, magazii cherestea si textile, cauciuc, lichide combustibile, etc.

Stingatoare cu spuma aeromecanica, carosabile presurizate permanent

Datorita faptului ca masa incarcaturii este destul de mare de 50 litri se foloseste in preponderent in spatiile deschise, dar poate fi folosit si in spatii inchise.

Date tehnice stingatoare carosabile

Tipul stingator Agentul de stingere din stingator Gaz propulsor Clasa incendiu Dimensiuni de gabarit
D x L
(mm x mm)
Capacitate Intervalul de temperatura de utilizare
SM 50 Solutie spumanta fluoroproteinica Azot(N2) A, B 540 x 1013 50 l 0 … +60