9.2 PENTRU CLADIRI SI BIROURI

Sisteme de detectie pentru cladiri si birouri

Sistemele de detectie si de alarmare de inceput de incendiu – adresabile sunt recunoscute pentru calitatea, versatilitatea si designul optimist.Domeniul lor de utilizare acopera un spectru larg, fiind folosite pentru cladiri de birouri, hoteluri, muzee, banci, hale de productie.

Utilizarea tehnologiei „in bucla” permite functionarea intr-o serie de situatii limita cum ar fi intreruperea cablurilor, detectarea senzorilor poluati (cu particule de praf din atmosphere viciate). Sistemul semnalizeaza aceste situatii, dar ramane complet functional.

Pachetele software utilizate permit configurarea intregului sistem cu date privind numarul de zone, numarul si tipul senzorilor, modul de lucru „zi-noapte”.

Se pot creea programe software automatizate pentru controlul sistemelor de ventilatie, comanda trapelor de fum , aducerea lifturilor la parter in caz de incendiu, blocarea usilor rezistente la foc, cu diverse posibilitati de temporizare a actiunilor in functie de tipul evenimentului.

Detectorii optici de fum si de temperatura adresabili au filtrare dinamica a semnalului receptionat pentru eliminarea alarmelor false, circuit de detectie a starii de poluare a detectorului, sensibilitatea selectabila, circuit integrat de izolare in caz de defectiune( nu este afectata continuitatea buclei).

Detectori liniari de incendiu (bariera de incendiu)- pot fi cu emitator-receptor sau cu reflexive.

Detectori de flacara in spectru UV si IR – pentru depozite de hidrocarburi sunt constituiti in tehnologie antiex.

   

Sistemele de preavertizare fiind in permanenta active si monitorizand incinta unde sunt instalate, trebuie sa asigure o detectie rapida si eficienta, astfel incat timpul pana la interventia umana sau automata sa fie foarte scurt.

Echipamentele de alarmare la inceput de incendiu asigura o protectie sporita tuturor imobilelor semnalizand din vreme orice inceput de incendiu sau scurgere de gaze.

Sistemele de detectie si alarmare la inceput de incendiu adresabile si conventionale sunt omologate in Romania.

  • panoul de operare afiseaza permanent in limba romana evenimentele din sistem, si starea detectorilor.
  • detectoarele si butoanele au procesare digitala cu filtrare dinamica a semnalului receptionat pentru eliminarea alarmelor false, circuit de autodetectie a starii de poluare, sensibilitate reglabila, circuit integrat de izolare in caz de defectiune (nu este afectata continuitatea buclei).
  • detectori de fum wirelless cu baterie care se pot monta in cladiri cu arhitectura deosebita care nu ar permite o cablare clasica.
  • bariere de fum cu fascicul in infrarosu pentru monitorizarea spatiilor largi cu inaltimi mari.
  • sirenele sistemului sunt monitorizate, verificandu-se permanent starea lor de functionare.
  • acumulatorii din sistem asigura autonomia acestuia pentru minimum 72 de ore.